Xina: última hora

Share Button

 

titleSi no tens ganes de fullejar infinitat de diaris per estar al dia de què passa al gegant asiàtic, segueix la nostra nova secció Xina Última Hora. Hem seleccionat, segons el nostre criteri, algunes de les notícies més transcendents i interessants sobre la Xina dels últims dies. Esperem que t’agradi.

 

 

*Clica el titular per llegir l’article sencer. Els articles són en anglès.

 

CONTROL DE QUALITAT

Estàndards més alts en la producció de joguines
China Daily 2014-05-30

china-toy-factory

Durant força temps les joguines fabricades a la Xina han estat al punt de mira a causa de defectes de producció i la dubtosa qualitat de certs materials emprats. Per tal d’evitar incidents futurs i tornar la confiança al consumidor, la Xina ha presentat quatre nous estàndards de seguretat per joguines que engloben totes aquelles joguines destinades a nens fins a 14 anys.

 

 

FABRICACIÓ

La fabricació assoleix el nivell més alt de l’any
China Daily 2014-06-02

Per tercer mes consecutiu el PMI (Índex de Gestors de Compres) xinès creix, fet que significa una estabilització de l’economia, després de tres mesos de caiguda que va acabar finalment al març, i de 18 mesos de creixement feble.

 

PROPIETAT INTEL·LECTUAL

Creixen les patents xineses a l’estranger
Xinhua 2014-05-24uno_wipo

Des del 2000, el creixement de les les patents xineses a l’estranger s’ha incrementat significativament. Això es podria interpretar, per exemple, com un increment de la qualitat en les innovacions a la Xina, segons el portaveu de WIPO, Edward Harris.

 

CIÈNCIA I TECNOLOGIA

Científics finalitzen la plataforma test pel tren maglev d’ultra velocitat
China Daily 2014-05-15

scientists

Científics xinesos han construït el primer prototip de tren maglev d’ultra velocitat, que teòricament podria arribar a velocitats de 2900km/h, gairebé tres vegades la velocitat d’un avió de passatgers, han confirmat els investigadors.

 

 

 

CONSTRUCCIÓ

Cau el consum de materials de construcció a Xina a causa del refredament del mercat immobiliari
Xinhua 2014-06-03

El sector xinès de materials de construcció ha generat un creixement lent durant els primers quatre mesos de l’any, a causa del refredament del mercat immobiliari que dissipa les esperances d’una expansió ràpida i de llarga durada, segons les últimes estadístiques de planificació econòmica del país.

construction

 

Share Button

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *