El turisme xinès: Què busca?

Share Button

shopping. telegraph.co.ukL’any 2013 van arribar a Espanya uns 230.000 turistes xinesos, un 33% més que l’any anterior. En xifres més globals, es calcula que l’any 2013, 97 milions de turistes xinesos van viatjar a l’estranger. I això tenint en compte que el 70% dels xinesos viatgen a nivell nacional i només un 7% ho fa fora de la Xina.

Aquesta creixent arribada de turisme xinès al país està fent que, des de fa poc, captar més turisme del gran gegant asiàtic sigui un dels objectius principals de moltes agències de viatges, comerços, resorts o, en general, de totes aquelles persones implicades en el món de l’hosteleria i la restauració.

S’entén, doncs, que el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, s’hagi marcat com a objectiu arribar al milió de turistes xinesos l’any 2020.

La pregunta és: Com podem atreure al turista xinès? Què busca? Què li agrada i què no? Què cal canviar perquè Espanya i Catalunya estiguin entre les seves destinacions turístiques preferides?

De totes aquestes preguntes, i de moltes més, se’n va parlar durant la Segona Conferència Mundial Chinese Friendly Cities, que va tenir lloc a la ciutat de Saragossa el passat 27 i 28 de març. Dos dies replets de ponències, col·loquis i debats protagonitzats per un gran nombre de persones, empreses i entitats relacionades amb el turisme, i centrades sobretot amb el turisme xinès.

A continuació, us obsequiem amb 10 frases que poden resumir, molt breument, part del contingut que Baidewei destaca de les jornades. No són, ni molt menys, suficients per a saber-ho tot, però esperem que us puguin ajudar a entendre, conèixer i analitzar una mica més quin és el perfil del turista xinès que arriba a Espanya, i què cal tenir en compte perquè estigui a gust, marxi satisfet i, molt important, vulgui tornar:

1. Què busquen els xinesos? OCI, CULTURA, SALUT, GASTRONOMIA, VI, NATURALESA, ARQUITECTURA i COMPRES.
Pel que fa a la cultura: Pot ser interessant incloure aspectes tradicionals, folklòrics i més autòctons de les regions més petites. Com danses i menjar típics, activitats curioses…

2. El 82% dels xinesos consideren el ‘shopping’ l’objectiu i part vital del viatge: És per tant, una dada molt unionpaysignificativa a tenir en compte a l’hora de programar els itineraris. Al mateix temps seria un valor afegit si alguns dels establiments visitats permetessin pagar amb UnionPay (Organització bancària xinesa), ja que són molts els xinesos que no disposen d’una targeta de crèdit.

3.Els viatges de molt pocs dies a molts països diferents ja han passat de moda; Ara prefereixen viatges més profunds i més d’autoservei, de caràcter més lliure”. (Jinjing Shen, Universitat de Barcelona, Universitat de Beijing).

4. Els xinesos valoren molt LA SEGURETAT. Cal, per tant, donar bones indicacions i recomanacions a l’hora de passejar i fer rutes per llocs on hi hagi més incidència de robatoris. No es tracta de posar la por al cos, sinó d’advertir-los de la importància de saber evitar possibles ensurts.

chinaflagimage25. Tenir bandera xinesa als hotels. Si, amb el temps, hi ha més hotels i més restaurants preparats per al turista xinès, amb personal xinès o local amb coneixements de xinès, seria bo incorporar també la bandera xinesa a l’establiment. De cara al turista, es veu com un símbol de benvinguda molt apreciat. Aquí també, com en el cas del shopping, oferir la possibilitat de pagar amb UnionPay és un gran valor afegit.

 

6. El xinès no és un client exclusiu d’hotels de 4-5 estrelles. Hem de saber detectar quin perfil de turista ens arriba i oferir-li el tipus d’hotel més adequat. La idea que tots els xinesos que vénen són milionaris, no és certa. D’altra banda, els hotels haurien d’oferir en els seus esmorzars un apartat de menjars calents amb alguna sopa, fideus, etc. Ja que tot i que el turista xinès sent curiositat per provar coses noves, ràpidament troben a faltar el menjar xinès. I l’esmorzar és, probablement,l’àpat que més ens costa modificar.

thedrinkbusiness

7. Des de fa molt poc, Espanya s’ha convertit en el primer productor de vi del món, per davant de França i Itàlia.

És, per tant, una molt bona idea potenciar l’enoturisme, oferint activitats de tasts de vins i visites a cellers, i aprendre a saber vendre els nostres vins d’una forma atractiva i diferent.
Vins que agraden als xinesos: suaus, dolços, amb bon gust de boca al final.

 

8. EDIFICIS /ARQUITECTURA. Gràcies a la rellevància d’arquitectes com Gaudí, Catalunya i, concretament, Barcelona són atractius reconeguts mundialment. Fet que no escapa al turista xinès. Els nostres edificis són, doncs, para obligada i èxit assegurat.

9. Turisme de golf : El golf ja està convertint-se en un esport amb molta afició a la Xina, però no totes les ciutats disposen de la infraestructura i les condicions per a jugar-hi. Oferir aquesta activitat pot donar-li un toc dinàmic i esportiu al programa.

10. Records materials: Per als xinesos, tornar a casa d’un viatge i no tenir res material per a demostrar als familiars i amics que hi han estat, és com no haver marxat. Si, a banda de fer-se fotos, poden endur-se souvenirs, com més originals millor, no només marxaran més satisfets, sinó que també podran vendre i recomanar el nostre país als seus compatriotes.
Ex: El passaport amb els segells dels diferents països, que es va fer per a la Expo Shanghai 2010

Esperem que aquests 10 suggeriments us siguin útils, i recordeu que si necessiteu més informació sempre us podeu posar en contacte amb nosaltres a:  info@baidewei.cat

 

 

Share Button

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *