Immigrants inversors

Share Button

 

permís residencia-compra propietatEls alts nivells de contaminació, la mala qualitat de l’aire, la pujada dels preus de l’habitatge… són alguns dels motius principals que estan empenyent molts xinesos a emigrar a un altre país per quedar-s’hi a viure. La realitat d’aquesta emigració, per tant, ha canviat respecte fa un parell de dècades. Si ara decideixen marxar del país, no és tant per necessitat econòmica, sinó més aviat i en gran part, per a invertir i per guanyar qualitat de vida.

Invertir en propietats, invertir en terrenys, invertir en negocis… tota inversió és possible, si es tenen els diners i la predisposició a fer-se un lloc en un altre país. A més a més, la sort els va de cara, ja que alguns països europeus, com França, Portugal i Espanya, han creat noves polítiques d’immigració, entre les quals es troba la de concedir Permís de Residència a aquells estrangers que inverteixin una quantitat determinada (500,000 € en el cas espanyol) en una propietat o immoble local.

Aquestes noves polítiques afavoreixen l’economia del país i poden ser positives per a crear llocs de treball, per a revifar lligams comercials i per a reactivar el sector immobiliari, molt afectat per la crisi financera.

No obstant això, no és or tot el que lluu. Aquesta nova entrada de xinesos –o d’estrangers en general- que vénen al nostre país a invertir, s’ha de saber gestionar de forma que se’n pugui treure la millor rendibilitat per a totes dues bandes.

Articles com el del ChinaDaily, demostren que aquest fenomen, com tota novetat, ni és la panacea ni és encara un procés consolidat. Ni per als que inverteixen, ni per als que es poden beneficiar directament o indirecta d’aquesta inversió: traspàs de negocis amb lletra petita que ningú llegeix; immobles que poc tenen a veure amb el producte ofertat; poca transparència en l’origen del capital invertit; mala comunicació a causa de la llengua; i un llarg etcètera que pot acabar en mesos de feina sense resultats, o pitjor encara, en litigis judicials. És, per tant, imprescindible disposar de i tenir molt clars els següents punts:

  1. Proporcionar informació completa i acurada als ciutadans estrangers interessats en invertir aquí;
  2. Acompanyar aquesta informació d’una traducció fiable, per tal de facilitar la comunicació i demostrar professionalitat a l’inversor;
  3. Potenciar les inversions de capital estranger, sempre que es tradueixin en millora de la situació al país de destí;
  4.  Assegurar la traçabilitat del capital d’inversió;
  5. Assegurar que l’inversor compleix els requisits bàsics per tramitar el permís de residència estipulats per la llei abans de firmar acords innecessaris;
  6. Confirmar a l’inversor qui són els beneficiaris del permís de residència en cas que l’inversor tingui família.

En cas d’estar interessats en el tema, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres o en algun dels nostres col·laboradors.

Equip Baidewei.

Share Button

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *