Benvinguts al Baideblog!

Share Button

bastidaUna finestra des d’on podràs estar al dia sobre tot allò que és transcendent per les relacions entre la Xina i Catalunya o entre la Xina i occident. Perquè a Baidewei entenem que desenvolupar un negoci o saber interactuar amb una altra cultura és molt més que aconseguir exportar o importar. Ens agrada estar al dia i que tu també ho estiguis… Aquí hi trobaràs articles de societat, política, economia o de qualsevol tema que ens pugui semblar interessant i rellevant. D’entrada ens disculpem, ja que tot i que el Baideblog serà multilingüe, com la pàgina web, això no significa que els articles estiguin traduïts a diferents idiomes, sinó que cada article estarà en la llengua del públic a qui creiem que li pot interesar més.

I comencem l’any i el blog amb ganes i amb molta energia positiva. Sembla que a l’economia catalana encara li costarà tornar a repuntar, per això avui mirem cap a la Xina, des d’on el govern ha fet públic que el PIB durant l’any 2013 va créixer un 7,7% millorant fins i tot les expectatives facilitades des de Pequín. Aquest creixement es deu en gran part l’augment del consum del mercat nacional, que se situa al 13,6%. Tot i que el 7,7% s’allunya del gairebé 10% d’altres anys, la conjuntura local i global donen a entendre que un creixement d’aquestes característiques suposa l’estabilitat de l’economia del gegant asiàtic. Altres indicadors d’aquesta estabilitat són la creació de 10 milions de llocs de treball i el fet que durant tot el 2013 la inflació no superés el 2,6%.

Per altra banda, des de la seu de les Nacions Unides a Viena, el Director General de la ONUDI (Organització de les Nacions Unides pel Desenvolupament Industrial) Li Yong, cita la Xina com a model d’estabilitat industrial, destacant les mesures aplicades pel govern de Pequín que combinen les polítiques econòmiques domèstiques amb la col·laboració amb agències Internacionals i la inversió estrangera directa.

En resum, la Xina segueix sent, i cada vegada més gràcies al creixent poder adquisitiu domèstic, un mercat molt interessant per a aquelles amb ganes de fer-s’hi un lloc. Us hi animem!

Share Button
Tagged on: , , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *